Ударно с вечно дерби стартира турнирът за Купа Филипови 2000, резултатите от който ще се зачитат в класирането на волейболната ни Суперлига. Шампионът Левски Сиконко излиза срещу евроучастника и носител на Купата на България ЦСКА от 16 часа зала „Арпезос” в Кърджали. Два часа по-късно пък е мачът между домакина Арда и Пирин Балканстрой (Разлог).

Тъй като турнирът се провежда в два града, днес в Монтана и зала „Огоста” от 16:30 часа е срещата Славия – ЛукОйл Нефтохимик, а от 18 часа Монтана – Марек Юнион-Ивкони.

От следващия сезон в елитната Суперлига пък ще играе тимът на Калиакра (Каварна). Момчетата на Петър Дочев победиха УНСС (София) с 3:1 (28:30, 25:13, 25:21, 25:21) във втория ден от финалния турнир на Висшата лига. Така това им бе достатъчно да вземат промоция за влизане в елита на Националната ни волейболна лига и клубът от града на Цонко Цонев може да се счита за част от Суперлигата. Калиакра (Каварна) има още три срещи, но дори и на теория никой от участниците в надпреварата няма шанс да го измести от първото място в крайното класиране.