Деветият кръг от Суперлигата по волейбол предлага шест интригуващи мача само за два дни. Петък и събота са трите дербита: вечното червено-синьо ЦСКА – Левски Сиконко, морското Черно море – ЛукОйл Нефтохимик и юго-западното Марек Юнион Ивкони – Пирин (Разлог).

Преди вечното:

Домакинът ЦСКА е лидер в шампионата и на цели 6 точки от съперника. Целта на червените е да запазят първата си позиция в класирането. Александър Попов не се оплаква от контузени състезатели, а само при някои армейци има леки проблеми с настинка. Новите носителите на Купата на България доказаха, че когато искат могат да побеждават всеки противник у нас, а при последния спор със сините като гости си размениха по една победа.

Вицешампионите от Левски Сиконко са на четвърта позиция в подреждането и също нямат здравословни проблеми. В групата на Мартин Стоев за втори път попадна завърналият се от Италия и дълго възстановяване Методи Ананиев. Мечката отново ще усети какво е синьо-червено дерби.

Рефер на двубоя утре ще бъде Константин Тюфекчиев, който снощи свири Шампионска лига в Италия. Помощник ще му бъде друг роден международен съдия – Борислав Поборников, който път също снощи бе втори в най-престижния евро турнир. За дербито в събота двамата съдии ще си разменят местата.

Преди югозападното:

Новината от Дупница е, че втората среща в събота е с променен час. Заради Тодоровден и футболния мач Марек – Локомотив София, волейболното дерби ще започна в 18 часа. Това се прави заради охраната и сигурността на зрителите.

Билетите отново ще бъдат от по 50 стотинки, като и в двата дин ще има томбола с награди – два уикенда в Спа център в Девин.

Марек Юнион Ивкони до момента не дава второто си място след спечелването на 36 точки от началото. Виктор Карагьозов ще разчита на Найден Найденов, Цветан Соколов и компания, защото всички за на 100% готови.

Пирин (Разлог) идва в Дупница като предпоследен в класирането и на 7 точки от домакините. Любомир Герасимов е с пълен отбор и иска пред своите 40 фена в залата да вземе пълен актив от точки.

Преди морското:

Въпреки че Черно море е на последното място с едва 16 точки (на 24 точки разлика от ЦСКА), тимът се готви за битки. Бразилецът Родолфо няма да бъде излекуван до края на Национална волейболна лига, защото има разкъсване на менискуса на две места и трябва оперативна намеса. „Това са мачове подготовка за истинските!” - споделят от лагера на моряците. Все още не е ясно кои четирима играчи няма да попаднат в групата за дербито със шампионите.

Шампионите от ЛукОйл Нефтохимик са трети след изиграването на 21 мача, като само по-доброто геймово съотношение от това на Левски Сиконко ги задържа в Топ 3. Северин Димитров и в тези два мача няма да може да пусне Петър Христов. Диагоналът продължава да има болки в коляното, тренира на облекчен режим. Има вариант на негово място да не бъде младият талант Венелин Кадънков, тъй като от ЛукОйл Нефтохимик готвят изненадващ диагонал. От лагера на бургазлии отбелязват, че Черно море винаги играят по различен и силен начин срещу тях и дават всичко от себе си в морското дерби.

ДЕВЕТИ КРЪГ

14,15 март 2008г.

14.03

18.00

МАРЕК ЮНИОН ИВКОНИ

ПИРИН БАЛКАНСТРОЙ

 

15.03

18.00

МАРЕК ЮНИОН ИВКОНИ

ПИРИН БАЛКАНСТРОЙ

 

14.03

17.30

ЦСКА

ЛЕВСКИ СИКОНКО

 

15.03

18.00

ЦСКА

ЛЕВСКИ СИКОНКО

 

14.03

18.00

ЧЕРНО МОРЕ БАСК

ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК

 

15.03

16.30

ЧЕРНО МОРЕ БАСК

ЛУКОЙЛ НЕФТОХИМИК