Първият турнир на мъжкия национален отбор по волейбол в Лигата на Нациите завърши с много неочаквана загуба от аутсайдера Португалия с 1:3 гейма (21:25, 25:19, 26:28, 23:25).

В първите си два двубоя срещу домакините от Аржентина и срещу Канада Португалия така и не успя да вземе гейм, а първоначалните очаквания бяха тази негативна серия за иберийците да продължи и да станем свидетели на лесен успех на "лъвовете".

Реалността обаче бе доста по-различна. Момчетата на Силвано Пранди изиграха много слаб мач, направиха много грешки и в крайна сметка могат да се сърдят само на себе си. Те започнаха двубоя лошо и въпреки че в края на гейма се доближиха до съперника, Португалия поведе след 25:21.

Във втората част българите доминираха и след 25:19 изглеждаше, че оттук насетне ще имат предимство. Това всъщност бе така в третия гейм, в който България водеше през цялото време преди серия от грешки в края да доведе до 28:26 за съперника.

Сценарият бе същият и в четвъртия гейм - българите водеха с 3-4 точки през почти цялото време, но вместо да вкарат двубоя в пети сет, отново се провалиха накрая.

Така националният отбор напуска Аржентина с една победа и две загуби. Следващата спирка е Китай, където в петък е първият мач с домакините, а след това предстоят сблъсъци с грандовете Франция и Полша.