Женският волейболен тим на ЦСКА спечели поредната си титла в Държавното първенство след уникален обрат срещу Казанлък Волей във финалния плейоф. Момичетата на Юлия Иванова повториха сценария от финала за Купата на България, когато губеха в резултата в препълнената казанлъшка зала „Арсенал“ с 0:2, но стигнаха до уникален обрат - 3:2 и заслужено триумфираха в шампионата за поредна година. Така четвърти пореден сезон ЦСКА печели титлата без да е загубил мач във финалите. Предишните 3 години „червените“ печелиха срещу Марица, а този сезон успяха да надделеят над новаците от Казанлък.

Мачът започна повече от добре за момичетата на Стоян Гунчев, които успяха да спечелят първите два гейма съответно на 18 и 19 и дадоха заявка, че е напълно реално да вкарат плейофа в трети решителен мач в София. Не така обаче мислеха „червените“ волейболистки, които показаха по-добра психическа и физическа подготовка и в крайна сметка стигнаха до обрат. В третия гейм ЦСКА дръпна рано в резултата и имаше преднина от 5 точки – 8:3, на първото техническо прекъсване. В края на гейма резултатът бе 24:21 за ЦСКА, преди домакините от Казанлък да изравнят до 24:24. В крайна сметка нервите на столичанки се оказаха по-здрави и те успяха да затворят гейма при 26:24.

Драматично се разви и четвъртия гейм. „Червените“ имаха две точки преднина при първото техническо прекъсване – 8:6. Казанлък обърна до 8:10, а на второто прекъсване водеше с 16:14. До края на гейма обаче момичетата на Юлия Иванова обърнаха и затвориха частта при 25:20.

Уникален обрат и нова титла за жените на ЦСКА във волейбола

източник: Снимки: БГНЕС

Тайбрекът бе убийствен за ЦСКА. Столичанки направиха 7 безответни точки, като най-важно се оказа дългото разиграване за първата точка, което столичанки спечелиха. Стоян Гунчев опита да промени развитието на решителния гейм и Казанлък навакса до 8:12, но преднината си каза думата и ЦСКА стана шампион след 15:9 в решителната част.

Така „червените“ направиха и златен дубъл този сезон, спечелвайки титла и Купа на България.

Уникален обрат и нова титла за жените на ЦСКА във волейбола

източник: Снимки: БГНЕС