24-годишен украинец идва на проби в Марек Юнион Ивкони утре, научи Гонг. 200-сантиметровият посрещач е бивш младежки национал на страната си и за последно е играл за петия в класирането на местното първенство.

Дупничани продължават подготовката си в Смолян, като ще останат там до 28 август.

„По последни изследвания в Смолянския балкан има най-добрия и чист въздух в България. Условията са добри. След това се връщаме в Дупница и вероятно ще играем две контроли с Черно море в Етрополе на 7 и 8 септември. Как ще продължи след това подготовката ни все още не е ясно,” коментира „играчът – ветеран” Найден Найденов. Посрещачът ще бъде може би най-възрастният играч в родното първенство следващия сезон със своите 40 години.

Младият талант Цветан Соколов се подготвя с Марек Юнион Ивкони въпреки предложенията, които имаше към него. „Той остава при нас. Ако ще ходи някъде, то ще е в чужбина,” заяви още Найденов.

По-рано в Дупница от Турция се завърна Младен Младенов, а при мъжете ще бъде картотекиран 16-годишният талант от ДЮШ Борислав Апостолов, висок 203 сантиметра.

Тимът бе напуснат от 204-сантиметровия посрещач Любомир Миланов, който замина във френски втородивизионен тим. В турския Мерам (Коня) отидоха Минчо Минчев, Бранимир Баев и Кирил Калчев. Петър Варадинов от новия сезон вероятно ще играе като преотстъпен при новаците от Казанлък.