Волейболният шампион на България Левски Сиконко стартира с чиста победа в турнира за Купата на България в Пазарджик. Сините обаче започнаха трудно срещу отпадналия вече от Суперлигата тим на Черно море преди да спечелят с 3:0 (25:18, 25:18 и 25:15).

Двубоят, който бе откриващ за надпреварата, бе изгледан от новият ни национален селекционер Силвано Пранди, който на няколко пъти сменяше позицията си в залата.

Тимът на Брунко Илиев влезе в мача по лош начин, след като позволи на варненците да поведат с 5:2, 8:4, 12:8. Чрез блокада на Валентин Братоев и ас на капитана Методи Ананиев Левски обърна резилтата в гейма и чрез Ананиев, Гайдарски и Богданов, не само натрупа преднина, но и взе гейма с 25:18.

Втората част бе изцяло под диктовката на Левски, което позволи на треньора да пусне и част от младите резерви. Столичаните поведоха с 2:0 гейма след ново 25:18 и завършваща точка на Ананиев.

Третият отново бе с колебливо начало за шампионите, които изостанаха с 0:2, но след ас на Валентин Братоев, Гайдарски и компания поведоха с 6:2, 8:5, 16:11. Илиев пусна още две резерви, а сините затвориха гейма 25:15, а с това и мача с 3:0.

Моряците, които загубиха мястото си в Суперлигата на родното първенство, още преди мача си платиха хотела и изнесоха багажа, за да могат веднага да потеглят към Варна.

В хладната зала „Васил Левски”, освен Пранди, бяха шефът на НВЛ и президент на Черно море Краси Илиев, екс-треньорът на Левски и Пирин Разлог Любомир Герасимов, Людмил Ангелов, Цеца Божурина, националът Тодор Алексиев и още няколко легионери.

Националът Красимир Гайдарски получи подкрепата на млади момичета от Пазарджик, като при всяко негово изпълнение на сервис девойките шумно скандираха неговото име и пляскаха.



Статистика:

Левски: Учиков 12, В. Братоев 8, Гайдарски 6, Г. Братоев 7, Ананиев 6, Богданов 7, Иванов – либеро (Йонев, Петров 2, Александров, Нинов)

Черно море: Йосифов 4, Пенчев 7, Янков 10, Михайлов 1, Георгиев 1, Милушев 7, Кънев – либеро (Бонев)