Младият талант Цветан Соколов официално от няколко часа вече официално е волейболист на Тренто. Младежкият национал и играч на Марек Юнион Ивкони подписа договора си с италианския шампион воден от Радостин Стойчев. Цветан е първият играч на дупничани трансфериран в Италия.

Въпреки че е на 18 години Цветан получи правото да излезе в чужбина и да играе в Серия А1 след решение на УС на БФВ, което позволява волейболисти под 21 години за бъдат трансферирани.

„Преминаването на Цветан Соколов в Италия, в шампиона на Серия А1 – Итас Диатек Тренто е за благото на българския волейбол. Официално договорът е факт за три години.

„Избрахме тима на Радо Стойчев, защото това са най-добрите условия за играча. Там ще може да израсне и да има по-бърза аклиматизация при първия си сезон в чужбина. Двата клуба – Марик Юнион Ивкони и Тренто се разбраха и парафираха. Точната сума по трансфера ще запазим в тайна”, бе коментарът на мениджъра на дупничани Людмил Найденов.

Припомняме, че Соколов изкара проби преди месеци в Тренто, а още два елитни клуба от Серия А1 – Пиаченца и Модена се бориха за подписа му.

Диагоналът Цветан Соколов е познат и като „момчето с огнестрелната ръка”, роден е на 31 януари 1989 година, висок е 207 сантиметра, на блок - 335 см, а при атака - 353 см.