„Падне ли върхът на пирамидата, и основата ще се разклати” – така старши треньорът на Бургас 2007 Георги Делчев оприличи евентуалното прекратяване на участие в Националната волейболна лига за жени. Опитният специалист категорично опроверга информациите, че подобно решение вече е взето. Той обяви, че ако това стане, първо ще извести с писмо федерацията и после ще го разпространи публично.

Делчев не е притеснен толкова от глобата, която ще трябва да се плати заради напускането, колкото от факта, че ще пострада и школата. „Като не виждат перспектива, мотивацията на момичетата и девойките няма да бъде същата. Толкова години сме градили пирамидата и ще бъде нелепо да я разклатим, ей така, с лека ръка. Жалко ще бъде за усилията и реномето, което успяхме да си изградем”, коментира треньорът. Той все пак не е изгубил надежда, че бизнесмени могат да протегнат ръка на волейболистките и да спасят участието им в лигата. Наставникът не е спрял да търси контакти и да води разговори.

Бургас 2007 направи миналия сезон исторически дебют на местен тим в женския волейболен елит на страната и се представи достойно с шесто място в лигата и пробив до финалната четворка за купата на България. През този сезон обаче клубът изпадна в безпаричие, след като Пристанище Бургас се оттегли от ролята си на генерален спонсор. Финансова помощ идва само от общината и фирма „Демакс” на Петър Кънев, но средствата са недостатъчни. Рехавият бюджет попречи на желаната селекция и отборът инкасира шест поредни загуби.

Бургас 2007 гостува на Раковски Димитровград в събота, 10 декември в мач от 7-мия кръг от шампионата, който ще се поднови в края на месец януари догодина. Дотогава ще е ясно и бъдещето на женския тим.