С избирането на Любо Ганев за президент на федерацията по волейбол най-накрая в реалност се превърна идея, отлагана с години. Създаде се треньорска комисия под ръководството на бившия национал  от близкото минало Людмил Найденов. В нея влязоха Георги Петров, Владимир Котев, Георги Божилов и Евелина Арсова.
 
"Предизвикателството е много голямо. Амбицирани сме за работа и ще гоним желаните добри резултати. Избрах членовете на комисията по мои критерии. Не беше задължително те да са напълно успели треньори, а специалисти, които имат сериозни познания и искат да работят на по-високо ниво. 
 
Поставил съм като основна задача да се направи методика за работа във всички 120 клуба. Ще има категоризация на треньорите. Предстоящият в понеделник виртуален семинар, който ще бъде воден от Георги Петров, е наша инициатива. 
 
Такива срещи са необходими и ще ги правим на всеки два-три месеца. Ситуацията ни принуждава първият семинар да е виртуален, но се надявам, че при следващите ще се виждаме на живо", заяви Найденов пред официалния сайт на БФВ.
 
 
Обмяната на опит с треньори от други държави е била сред основните елементи при избора на екипа на Найденов.
 
"Всеки от колегите ми има контакти в различни държави. Разбира се, че ще следим работата там. Но моята цел е българският треньор да се отличава. Да бъде за пример за останалите", обясни той.
 
Треньорската комисия очаква знак от Любо Ганев за предложения за имената на новите национални селекционери. Вероятно тази точка ще бъде обсъждана на следващото заседание на Управителния съвет. Ако бъде включена в него, Найденов и треньорската комисия ще посочат имената, на които са се спрели.
 
"Пандемията с коронавирус удари много лошо по волейбола и по спорта като цяло. Особено голям е проблемът при юношите. Мъжете и жените в професионалните отбори ще се нуждаят от поне два месеца, за да влязат във форма. 
 
Не така стоят обаче нещата при малките. За един юноша е важно да играе мачове, за да се запали емоционално и да трупа амбиция за изява. А сега това е невъзможно. Целта ни е, когато светът се нормализира, да дадем тласък за максимално бърза и качествена работа с подрастващите", коментира Найденов.

Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.