Играещият пом.треньор на волейболния Левски Сиконко Георги Петров напуска сините. Специалистът се завръща в Кипър, като отново ще бъде играещ, но старши треньор. Следващият сезон Петров ще ръководи тима на Агиа Напа, който е получил правото да играе в елита. В най-известният кипърски курорт между Ларнака и Фамагуста, който често поставян на второ място след Ибиза в цялото Средиземноморие, наставникът иска да привлече поне двама български волейболисти.

След края на сезона в НВЛ, Петров е получил две оферти от български клубове, но не ги е приел защото е трябвало да бъде само треньор, а му се играе още.

В момента 39-годишният ветеран играе плажен волейбол с още волейболисти на Левски Сиконко на пясъчния корт на стадион Раковски.

„Връщам се там, където бях преди една година и изкарах цели три сезона. Много съм доволен от условията, които се предлагат не само за мен, но и за цялото ми семейство. Отново ще бъда треньор, играещ треньор, това ми е познато. Това ме устройва защото мога едновременно да контролирам своята игра, а и на целия отбор. Отборът на Агиа Напа тази година влиза в елитната група, малко ми е непознат, но връзката е Любчо Новаков, който дълги години е в ръководството на клуба. Целта на отбора е да се задържи в елита. Моят договор за сега е за една година с опция за продължаване. След края на сезона получих две оферти от България. Но предпочетох да замина навън, защото нещата в чужбина са по-чисти и по-ясни като организация и шампионат. Важно за мен е и, че ще бъда играещ треньор. Съгласих се на този ход, защото ако бях останал трябваше да се заема само с треньорска работа, а аз искам и да играя още. За Кипър ще замина около 20 август, тогава ще започне и подготовката на отбора. До тогава с отбора на Левски Сиконко тренираме на плажния корт на стадион Раковски. Имам желание да вземе българи в Агиа Напа! Там ще ни бъдат необходими един център и един диагонал. Казал съм на ръководството имената на момчетата, които искам. Чакам техния отговор” коментира пред Гонг Георги Петров.