Един от най-известните и успешни треньори за подрастващи на Италия премина във ВК Левски. Ръководството на волейболния клуб подписа 3-годишен договор с Андреа Буратини, който в продължение на 9 сезона бе главен треньор в школата на гранда Тренто. 

Специалистът има близо 20 спечелени титли като наставник на различни клубове от Ботуша във възрастовите категории до 14, до 16 и до 20 г. В богатата си кариера 51-годишният Буратини е работил още за Фалконара, Лорето, Асколи, Санта Кроче, Алто Адидже. 

Бил е и старши треньор на мъжки отбори, като през сезон 2004/2005 поема Тренто и го извежда до плейофите.

От 2013 г. Буратини е ръководител на волейболното училище към италианската федерация и обучава треньори. В момента четирима състезатели, изградени от него, са част от мъжкия представителен тим на „адзурите”. Това са Симоне Джанели, Габриеле Нели, Тициано Мацоне и Микеле Федрици.

ВК Левски е първият чуждестранен клуб, за който ще работи специалистът. Той ще отговаря за школата на „сините” и ще води отборите за юноши-старша и юноши-младша възраст. 
Досегашният наставник на тези гарнитури – Лъчезар Рангелов, остава в клуба като помощник на Буратини и ще има възможността да черпи от огромния му опит.

Привличането на Буратини показва ясно амбициите на Левски да изгради най-добрата школа у нас. През изминалия сезон клубът завърши на първо място по спечелени отличия в отделните възрастови групи на мъжкото направление. 

Ръководството на клуба се надява с привличането на италианския треньор да бъде продължена тази възходяща линия и да бъдат изградени още много състезатели, които да носят „синята фланелка”.

"Много се вълнувам от това ново предизвикателство в живота ми. Определено ми допадна чудесният проект на Левски и нямам търпение да започна работа с клуба", заяви Буратини за клубния сайт www.levskivc.bg и официалната страница във Facebook. Очаква се той да пристигне в София в началото на август.