Едни от най-успелите братя в българския волейбол – Людмил и Найден Найденови ще бъдат удостоени с бенефисен мач на 28 декември в Дупница. Звездната среща ще бъде в града, където за последно те играха.

В бенефиса ще вземат участие тонове звездни играчи от близкото и далечно минало. В тима на настоящия наставник на Левски Сиконко Найден Найденов ще играят Борислав Кьосев, Димо Тонев, Милчо Миланов, Пламен Христов, Любо Ганев и Владислав Тодоров – Сарата. В селекцията на настоящия мениджър на Марек Юнион Ивкони Людмил Найденов влизат негови приятели като Мартин Стоев, Николай Иванов, Петьо Узунов, Ивайло Гаврилов, Николай Желязков, а все още се търси либето. Треньори на тимовете на братята вероятно ще бъдат Брунко Илиев и Митко Маринов.

Тепърва предстои направата на специални екипи на волейболните звезди, защото те трябва да бъдат доста големи, заради по-големите мерки на участниците.

„Не знам дали ще намерим толкова плат. Ще им направим хубави екипи, но важното е да стане шоу в Дупница” пошегува се президентът на БФВ Данчо Лазаров.

„Ако и залата ни в Дупница издържи на тежестта на всички тези звезди, ще е добре за шоуто. 28 декември е време за купон. Надявам се да се получи добре. От две седмици започна организацията на бенефисния мач. Всичко, което трябва да се направи се движи по план. Братя Найденови дадоха много за клуба ни”, сподели пред Гонг президентът на ВК Марек Юнион Ивокони Ивайло Константинов.

Шоуто от 17 часа обаче ще има ограничен вход, няма да може да се влиза с билети, а само с покани, заради твърде големия интерес.

За музикалното оформление на бенефиса ще се грижи DJ Теди Джорджо.

Людмил Найденов е роден на 4 септември 1970 година в Пазарджик. Започва да се занимава с волейбол на 12 години във ВК „Хебър”. После носи екипите на Левски, ЛукОйл Нефтохимик, Добруджа, Монтана, Марек Юнион Ивкони, Перуджа, Лацио, Ираклис, Орестиада, Арис, Младост Загреб. 15 години е част от националния ни отбор по волейбол, като е играл на 2 Олимпиади, две световни, 8 европейски първенства и Световна лига.

Найден Найденов е роден на 25 май 1967 година също в Пазарджик. И той от 12-годишен започва с волейбола във ВК „Хебър”. След това е част от ЦСКА, Левски, Марек Юнион Ивокин, Монтана, Фенербахче, Галатасарай, Анкара, Чанка Беледие, Ираклис, Олимпиакос, Младост Забреб. 10 години играе и за националния ни отбор – младежи и мъже. Бил е в състава на България за срещи от Световната лига, 3 Мундиала, 7 европейски първенства и една Олимпиада.

„Бенефисът на братя Найденови е началото на една идея да отдаване на заслужено внимание на големите имена на български волейболисти, защото ние ги аплодираме, когато са на полето, а когато напуснат, стават забравени” каза Данчо Лазаров.