Мениджърът на шампиона Лукойл Академик Огнян Томов заяви за Гонг непосредствено след реванша Ресовия, че въпреки поражението и отпадането, българските са били обградени за автографи от фенове на домакините и все още не могат да напуснат зала Подморие в Жежов.

Бургазлии загубиха с 1:3 мача гостуването си в Полша, както и с 13:15 последвалият Златен гейм, дошъл след равенството 1:1 победи в двата мача.

„Стана един здрав мач. Лошото е, че на два пъти пропуснахме нашия шанс. Първо в четвъртия гейм, който загубихме 27:25 и след това в Златния гейм, който загубихме с 13:15, след като водехме с 9:8 и имахме реален шанс да вземем гейма”, каза Томов.

„Жалко е, че напускаме по такъв начин. Продължавам да твърдя, че ако реваншът беше при нас в Бургас, със Златен гейм щяхме да се класираме.”

„Всички момчета играха добре, стараха се, имаше голямо желание. Жалко, че накрая не издържаха. Атмосферата беше хубава. 3000 зрители, билет 20 злоти, 6 евро, правете си сметка за какво става въпрос.”

„Поляците ни поздравиха, те са доволни, хубав мач, класираха се. Все още нашите момчета са в залата, не могат да излязат и раздават автографи на феновете на полския отбор”, каза още Оги Томов непосредствено след двубоя в Жежов.