Виктория Волей записа изключително тежка загуба в последното си домакинство за сезона във Висшата лига на страната. Възпитаниците на Златко Баев загубиха с 0:3 (22:25; 32:34; 20:25) от отбора на Черно море (Варна) и изпуснаха шанса си за по предно място в крайното класиране.

Мачът започна с леко предимство за гостите от Варна, които поведоха с 2 точки на първото техническо прекъсване - 6:8. Домакините от Виктория Волей се съвзеха бързо и изравниха за 8:8 след добри изяви в защита и нападение. При 10:10 Виктория Волей допусна четири безответни точки и позволи на Черно Море да поведе с 10:14. Разликата се запази до второто техническо прекъсване дошло при 12:16 в полза на Черно море. След прекъсването на сервиз застана Иван Иванов от домакините, който с един ас и още два много добри сервиза доведе резултата до 17:17. Няколко грешки на младите волейболисти на Виктория Волей обаче позволиха на Черно море да поведе с 3 точки и да затвори безпроблемно частта с 22:25.

Във втория гейм Златко Баев направи една промяна в стартовата шестица, като на мястото на Георги Стойков пусна Димитър Страков. Гостите от Варна започнаха отлично гейма като поведоха с 1:4. Последва серия от точки на Виктория Волей, който изравни след директна точка от сервиз на Антон Костадинов. Първото техническо прекъсване във втория гейм дойде при 8:7 в полза на домакините, които постепенно увеличиха преднината си до 3 точки при 10:7 след отлична блокада на Антон Костадинов. Гостите намалиха при 11:10 след успешна блокада срещу Иванов.

Момчетата от Виктория Волей обаче отново вдигнаха оборотите и увеличиха разликата до 4 точки - 15:11. Второто техническо прекъсване дойде при 16:13 в полза на пловдивчани, които увеличиха преднината си веднага след почивката след блокада на Страков - 17:13. В този момент обаче се получи срив в играта на пловдивчани, които допусната цели 8 безответни точки и позволиха на гостите от Варна да поведат с 17:21 след грешка в посрещането на либерото Дапев. Стойко Стоянов отигра за 18:21 и застана на сервиз, където след няколко негови много добри изпълнения и две сполучливи атаки на Бъчваров Виктория Волей изравни при 21:21. Пловдивчани поведоха отново при 24:23 след грешка на гостите от Черно море, но не успяха да затворят гейма. След множество смени на водачеството в крайна сметка геймът бе спечелен от Черно море с 32:34 след директна точка от сервиз.
Третият гейм започна равностойно, като двата отбора се движеха точка за точка до 19:19. В този момент след 4 грешки на момчетата от Виктория Волей гостите успяха да поведат с 19:23 и да затворят лесно гейма с 20:25, а с това и мача с 3:0 гейма. Най-резултатен за домакините от Виктория Волей бе Стойко Стоянов, който завърши мача с 12 точки. Още 11 добави младежкият национал Иван Иванов, а Петър Бъчваров завърши мача с 9 точки.