Волейболистката на Казанлък Волей Багира Ива Парталева се оттегля от спорта и ще започне работа в елитна компания в София. 25-годишната посрещачка е помолила клубното ръководство да прекрати договорните си отношения с клуба по взаимно съгласие.

Тя предпочита да започне работа в съвсем друга сфера, където да се развива професионално. Шефовете на казанлъчанки проявиха разбиране и пуснаха без проблем състезателката.

Както е известно Парталева заедно с Весела Запрянова дойдоха в Казанлък през лятото направо от колежанското волейболно първенство на САЩ. Примонмяме, че Ива наскоро завърши своето образование си в реномиран американски колеж и реши да се прибе заедно със Запрянова в България, съобщава "ТемпоНюз". 

През зимата обаче тя получила примамлива оферта за престижна работа в столицата и решила да не изпуска този свой шанс. Парталева е рожба на волейболната школа на Велбъжд Кюстендил. 

Междувременно новопривлечената в Казанлък Волей Багира разпределителка Ивана Боянова вече подписа договор с клуба и ще бъде картотекирана за "розите" за втория полусезон. През миналата година Ива игра за тима на ЕПУ - Перник, но след разпадането му тя наблегна на следването си в Национална спортна академия.