Ръководството на Казанлък Волей привлече още едно ново попълнение от чужбина – това е Мария Тодорова – Мани, която доскоро играеше в първенството на Кипър с екипа на АЕК (Ларнака). 28-годишната посрещачката е съпруга на известния български волейболист и специалист Владислав Тодоров – Сарата и една от звездите на женския национален отбор на България по плажен волейбол.

Мани, както е известна още Мария във волейболните ни среди, бе известно време треньор в Кипър, точно на АЕК (Ларнака), където обаче в две поредни години тя бе заменяна начело на отбора от своя съпруг Владислав. Както е известно Сарата се изявява като треньор в Кипър, само по време на почивката си като национален селекционер на Саудитска Арабия.

За добрата спортна форма на Тодорова и трансфера й в Казанлък Волей положителното си мнение дал и известният български волейболен спец от Димитър Лечев –Джони, който над 15 години работи с голям успех като треньор и като селекционер в Кипър.

В елитния тим от Ларнака, освен Мария Тодорова, през миналия сезон играеха още две български волейболистки – Славка Узунова и пловдивчанката Анета Германова. През лятото ръководството на Казанлък Волей проявяваше интерес именно към Германова, но пловдивчанката реши да продължи спортната си кариера в чужбина – в първенството на Кипър или на Турция.

В същото време Казанлък Волей продължава високопланинска си лятна подготовка на Белмекен. Планинският лагер бе планиран да започне от 15 септември, но се наложи да бъде изтеглен със седмица по-рано, заради проваленото участие на „розите“ на силния турнир в Тюмен, поради организационни неуредици и визови проблеми от страна на руските домакини.

"Розите" тренират двуразово всеки ден. По време на престоя си на Белмекен момичетата на старши треньора Петър Дочев наблягат повече на общо-физическата подготовка и на тренировките за сила и издръжливост.