Председателят на съдийската комисия към БФВ Васил Янакиев обяви пред Гонг, че няма да бъде допускано съдии да бъдат сменяни във волейболната Суперлига.

Самият Янакиев не е позволил смяна или размяна на съдийската двойка в двубоя Левски Сиконко – Лукойл Нефтохимик, докато самият той е бил в Дупница на двубоя Марек Юнион Ивкони – Черно море.

„Съдии няма да бъдат сменяни до края на шампионата. Аз самият не позволих, но в последствие разбрах за размяната на първия и втория. На същото мнение бяха председателят на НВЛ Краси Илиев и заместникът му Людмил Найденов. Още през ноември, в присъствието и на Гонг, бе изтеглен жребият и направени съдийските наряди за мачовете от Суперлигата. Промени няма да се правят и те ще останат така до края. Ивайло Иванов е един от най-добрите български съдии. Мартин Стоев не е депозирал молба, дадени рефери да не бъдат на мачове на Левски Сиконко. Откакто аз съм председател на съдийската комисия, няма нито едно писмо при нас с подобна молба. Утре Ивайло ще бъде пръв съдия, както трябваше да бъде днес”, категоричен бе Янакиев пред Гонг след разразилия се скандал тази вечер.

Мартин Стоев протестира и не искаше Иванов да бъде главен съдия на дербито с бургазлии, дори си позволи да обяви, че неговият отбор няма да излезе, ако той е на съдийското столче.