Волейболистът на ЦСКА Светозар Иванов даде интервю за Гонг от Тренто, където „армейците” се подготвят за контролата си с шампиона на Италия. Асът на „червените” сподели очакванията си от подготовката на Апенините.

„Приятно е да си тук, хубав град, чист въздух, очакваме да срещнем шампиона на Италия. Бил съм тук и преди с Фридрихсхафен, беше много интересно, могат да се научат много неща”, заяви бившият национал.

„Всичко, което можем да вземем, ще бъде положително, срещу такива силни противници можеш само да извадиш позитиви. Трябва всеки да дава максимума от себе си. Срещу класния съперник винаги даваш повече, отколкото срещу слабия. Така можем да вдигнем нивото и да се напънем повече”.

„С Радо Стойчев и Матей Казийски си казахме най-общи приказки. Надявам се вечерта да си кажем повече”.

Относно избора си да остане в ЦСКА, центърът заяви: „Избрах да остана в ЦСКА,

защото не получих добри предложения, а и ми харесва да съм тук. Винаги има шанс, стига да го гониш. Затова сме тук, за да видим на какво ниво сме”.

„Тук са едни от най-класните отбори и мисля, че това е едно от най-добрите първенства”.

Иванов коментира и колегата си в центъра на блокадата младока Теодор Тодоров:

„Много младо и ръстово момче, не може да подходи напълно професионално, но се дават напътствия, за да може да влезе в правия път и да помогне на отбора”.

„Залата предлага много добри условия за тренировка, висока просторна зала, има всичко за възстановяване и фитнес. Самото пътуване ще е изморително, но се надявам срещите да ни заредят емоционално”.

„Интересувам се от семейството ми, да сме здрави, гоним си интересите. Ще занеса нещо за спомен на малкия”, допълни волейболистът.