Световно познатият Ник Бергер стана посланик на веригата по плажен волейбол MTel Beach Masters 2008. Европейският шампион за 2003 година и девети на Летните олимпийски игри в Сидни ще популяризира надпреварата не само у нас, но и по света. Партньорът му Роберт Новотни не успя да присъства на откриването на надпреварата заради подуто око заради алергия към полени.


Веригата ще се проведе за втора поредна година, като включва пет бийчтурнира:

23-25 май – Пловдив - национален

27-29 юни – Слънчев бряг - национален

24-27 юли – Варна – международен

8-10 август – Созопол – национален

5-7 септември – София – финал


На официалното представяне, освен шампионите за миналата година Мария Йосифова / Диана Филипова и Невен Нешев / Николай Колев, присъстваха представители на фирмите спонсори Андреас Майерхофер (CMO M-Тел), Хорст Ебхарт (CEO Хипо Груп Алпе Адриа Лизинг) и Гуо Юн (CEO ZTE).
Спортен директор на MTel Beach Masters 2008 ще бъде международният ни волейболен съдия Тошко Стоянов.

Наградният фонд на надпреварата е 120 000 лева, като в четирите национални турнира ще се пуснат вече равен брой двойки мъже и жени – по 12.

Промоутърът на MTel Beach Masters 2008 – „WWP” обеща да продължи традицията от миналата година за невероятно шоу, забавление, атракции, награди и т.н. DJ, балет „Дива” и още изненади очакват феновете на плажния волейбол по време на петте турнира от MTel Beach Masters 2008.

Дарик радио, вече по традиция, е медиен партньор на турнира.

Националките ни Мария Йосифова и Диана Филипова, който са шампионки от MTel Beach Masters 2007 споделиха пред Гонг новината – искат да участват на Летните олимпийски игри в Лондон през 2012 година.



„Надяваме се някой спонсор да прояви интерес и да ни помогне да участваме на световните турнири. Имаме огромното желание за изява по света, а това ще ни покаже дали можем да се класираме за Олимпиадата в Лондон. Много тренираме както на плажа, така и в дискотеките. На корта сме сутрин и когато можем следобед. Хубаво е да има повече конкуренция, за да може всяка една двойка да се развива. Понякога ни идва малко в повече, че играем и в зала, и на плажа. Така се получават и повече контузии заради различните настилки. Няма почивка, но плажния волейбол използваме като забавление и като работа. Покрай толкова състезания нямаме време с приятеля ми Владислав Тодоров – Сарата да се оженим, но плажният волейбол не е пречката”, каза Мария Йосифова - Мани.

„Супер сме. Мечтата ни е да отидем да играем на Световните серии, но за там ще ни трябват спонсори. Тренираме за първия турнир в Пловдив. Надяваме се да спечелим, въпреки че не сме навлезли в най-добрата си форма. Тази година ще има повече конкуренция – 12 двойки, но дано сме сред първите”, сподели Диана Филипова.