Вицепрезидентът на Световната волейболна федерация, вицепрезидент на Европейската конфедерация и президент на сръбската централа Александър Боричич пристига отново у нас. Причината последният шеф на федерацията на Югославия, първият на Сърбия и Черна гора и първият на тази на Сърбия само няколко месеца след последната си визита да се върне в България е подписването на тристранно сътрудничество.

България, Сърбия и Черна гора ще парафират споразумение тази събота. Инициираният от българска страна договор ще бъде финализиран на голф игрището в Разлог. От наша страна на срещата ще присъстват президентът на БФВ Данчо Лазаров, членът на Ус Иван Тодоров и изпълнителният директор Станислав Николов. Представител на волейболна Сърбия освен Боричич ще бъде Слободан Милошевич, а на новосъздадената черногорска централа – босът Младен Рабренович и заместникът му.

Целта на тристранния договор е бъдещо иницииране на съвместни турнири, семинари, мачове на клубно и национално ниво, а също така подобряване на приятелските взаимоотношения на тези три централи. Ръководителите ще бъдат настанени в комплекс „Катарино”, а подписването ще стане на терена на ново голф игрище в близост до Разлог.