Всяко лято някой от националния ни отбор по волейбол се разделя с ергенлъка. Този път му дойде ред на Тодор Алексиев!

Талантът от Пловдив среща бъдещата си съпруга в зала „Сиконко” в столичния квартал Люлин. Тя също е волейболистка – разпределителка. Казва се Ваня Вълканова, родом от Варна, но минава през школата на Левски Сиконко, Локомотив София, а последния сезон вдигна Купата на България с екипа на Славия.

Първоначално Тошко и Ваня са добри приятели, но искрата пламва и така до 22 юли 2007 година. Вече две години двамата живеят заедно, като тя го чака и докато той игра един сезон в далеч в руския град Уфа.

В очакване на подписването на трансферен договор, роднини на бъдещото семейство казват „Най-важният подпис на Алексиев е на 22 юли – този, с който ще каже „Да!” на Ваня!”

Припомняме Ви, че именно бъдещите младоженци официално обявиха годежа си в студиото на Гол линия в Дарик радио на 14 февруари 2007 година.

Бронзовият медалист от Световното първенство в Япония е оставил почти цялата организация по сватбата на Ваня и роднините си, защото лагерът на националния отбор не му позволява да вземе по-дейно участие.

Непосредствено преди да отпътува за Полша, обаче Алексиев си избра и купи сватбен костюм в черно и риза в цвят екрю, за да бъде в тон с булчинската рокля. Единственият проблем около костюма бе дължината на панталона, но след известна корекция, всичко е готово. Факт са още обувките и първата вратовръзка в гардероба на Тодор.
Ваня и в момента доуточнява роклята си. Знае се, че тя ще бъда дълга, от коприна в екрю, без обръч и със златни цветчета на талията. Продължават и тренировките със златните обувки на висок ток. Бижутата на булката (колие, обеци и гривна) са с камъни Сваровски, а такива и има и на диадемата й.

В последния момент ще бъде готов и жартиера – в синьо против уроки и по традицията за нещо синьо, нещо старо и нещо назаем, като за последните две все още се умува.
Халките са готови от преди месец – от бяло и жълто злато, като на ръката на Ваня ще блестят и 3 брилянта. Наскоро обаче нейната халка бе леко коригирана, защото й бе станала голяма.

130 гости вече получиха поканите си за щастливото събитие на 22 юли в Пловдив. Освен роднините на младоженците са поканени и най-близките им приятели. Венчавката ще бъде в храм Св. Иван Рилски привечер в града под тепетата, а след това всички ще се насочат към луксозния хотел „Санкт Петербург”. Програмата включва и участието на специален DJ.

Кумове на Ваня и Тошко ще бъдат Мария и Панайот Чешмеджиеви. Кумата също е волейболистка, като последния сезон игра в Косово и наскоро сподели пред младоженците, че чака второто си дете. Шаферки също ще има – дъщеричката на кумовете Елеонора и братовчедката на Тошко Ели. Елеонора отдавна се вълнува за сватбата и това е причината да скъса специалните си златни пантовки.

За да може да се омъжи Ваня бе кръстена, като в ролята на кръстница влезе приятелката й и съотборничка от Славия Русена Сланчева.

В момента приятелите се опасяват само как двамата ще се справят с традиционните за една българска сватба хора. Ваня знае само правото, а Тошко – нито едно.
Двамата си нямат още и своя песен, на приятелите им са се наели със задачата да им подарят такава. Близките на бъдещото семейство ще изненадат и организират съответно ергенско и моминско парти, но не вечерта преди сватбата, а в петък вечерта в Пловдив.

Веднага след заветното „Да!” Тодор Алексиев и бъдещата госпожа Алексиева ще заминат на сватбено пътешествие в . . . Китен.