Разпределителят на шампиона Нефтохимик 2010 (Бургас) Георги Братоев отнесе сериозно наказание от Дисциплинарната комисия на БФВолейбол за неспортменско поведение по време на двубоя срещу Монтана (3:2) в отложен мач от 4-ия кръг на волейболната Суперлига за мъже, който се игра на 10 февруари в зала "Младост" в Бургас.

"Проведохме заседание на Дисциплинарната комисия на БФВолейбол и взехме решение да наложим наказание на волейболиста на Нефтохимик Георги Братоев, във връзка с неговите груби неспортсменски прояви, обиди и закани към трети лица пред изключително много хора по време на двубоя срещу Монтана в Бургас, който бе излъчен и на живо в телевизионно предаване. Като се има предвид, че Георги Братоев е национал на България и не е дал добър пример, то Дисциплинарната комисия му наложи две наказания, съответно спиране на състезателни права за 3 срещи от двубоите от Суперлигата на България, както и глоба от 600 лева", заяви председателят на Дисциплинарната комисия на Българската федерация по волейбол (БФВ) Камен Добрев.

"Веднага запознахме с решението си ръководството на БФВ, Националната волейболна лига, както и ВК Нефтохимик и Георги Братоев. Решението влиза в сила веднага, но подлежи на обжалване от Апелативната комисия към БФВ в срок от няколко дни. Ако се стигне до такова обжалване, то решението на Апелативната комисия трябва да се произнесе до 1 седмица", добави Камен Добрев.