Волейболистите Иван Колев и Смилен Мляков, класираха Абу Мюслем на плейофите в иранската волейболна лига. Това е първото участие на иранския тим, в който този сезон се изявиха двамата българи в плейофи за последните няколко години.

Силната игра на Иван Колев и Смилен Мляков, които бяха едни от най-резултатните играчи през редовния сезон, и отличното им физическо състояние помогнаха на Абу Мюслем да запише редица победи и изведоха отбора сред първите четири в предварителната група. В плейофите ще се включат първите четири отбора от двете предварителни групи.

Иван Колев и Смилен Мляков изведоха Абу Мюслем на трето място в предварителната Б група, като пред тях са само лидерът в групата и носителите на бронз от световния клубен шампионат Пейкан, и отборът на Кале Амол, където се състезава Станислав Петков. На първо място в предварителната А група е отборът на Сайпа, в който играят Иван Станев и Мартин Пенев, следвани от Кашан и Дамаш.

Плейофите в иранската волейболна лига ще започнат в началото на април, като Иван Колев и Смилен Мляков ще излязат срещу Кашан. За определяне на отбор, който да участва във финалната фаза ще се играят два от три мача.