Старши треньорът на волейболния шампион на Италия Тренто Радостин Стойчев пожела на Драган Нешич да го последва и следващия сезон да изведе неговия Монтескиаво Йези до титлата при жените в Серия А. Срещата между селекционера на волейболните ни националки и Стойчев бе случайна по обед в известно столично заведение. Двамата специалисти си стиснаха ръцете, поговориха и екснаставникът на Славия пожела на сърбина да приеме щафетата - българите да бъдат все на върха на Апенините.

Всичко това стана достояние, защото по същото време Драган Нешич изпълняваше едно свое обещание към волейболните журналисти. Преди заминаването на тима ни за турнира за „Купа Елцин” в Русия, селекционерът бе казал „Ако станем първи или втори, всички сте ми на гости”. Така и стана – момичетата заеха второто място, като малко не им достигна и да триумфират (след 4 победи националките загубиха само от домакина Русия с 2:3 гейма).

На масата освен Драган бяха и неговите помощници Нели Маринова – Нешич и Петър Дочев. А по време на обяда на два пъти на дългата маса дойде и коминочистач, който пипна всички присъстващи по веднъж за късмет, а два пъти само Петър Дочев.

„Вече сме в почивка от националния, но вършим работа за нашия клуб. До петък се надявам всичко да свършим по отношение и на селекция. След това ще се отдадем на заслужен отдих. Направих тази сбирка не заради обещанието, не става въпрос за 10 или 20 лева. Още от миналата година журналистите бяхте до нас, следихте изявите ни. И в живота и в работата си търся винаги едно нормално отношение с хората, искам да се уважаваме. Може да се каже, че наистина имаше при тази сбирка и знак на съдбата – в същото заведение дойде и Радостин Стойчев. Аз и Нели много го уважаваме. Щастлив съм и го поздравявам за това, което направи отлично в Италия, пък дано го повтори. Дано го последваме с Йези към върха, защото тази година имаме възможности, сериозен отбор. Пожелаваме си от три цели, поне една да спечелим. Италия оставяме само за работа, ще почиваме в Сърбия и България. Първо до Белград, след това в Добрич при „майче” – майката на Нели. В София винаги имаме много неща за свършване. Пожелавам си всички да сме щастливи, здрави и . . . догодина с Нели да даваме интервюта с едно бебенце . . . опитваме се да работим по въпроса”, каза пред Гонг Драган Нешич.

По отношение на статистика на националките Симоне Франческо, който се контузи при изразяването на радостта си след шестата победа и спечелването на квота за Европейското догодина, Нешич разказа, че му предстои операция, има скъсан менискус, но връзките са здрави и ще се оправи.