Старши треньорът на италианския тим Тренто Радостин Стойчев очаква в най-близко бъдеще към състава му официално да бъде картотекиран Матей Казийски. Волейболист №1 на Европа за 2006 година прогнозира това да стане до края на седмицата, но според наставника ще бъде необходимо повече време, защото в месеца на отпуските, ще се забави картотекирането и изпращането на документите от Италианската федерация до FIVB и след това връщането им в клуба на Тренто.

„В най-близко бъдеще Матей официално ще бъде наш играч. Договорът за 3 години е договорен, уточняват се дребни незначителни детайли. Предстои само административната работа. Всеки жител на града ме спира и пита кога идва Матей. Това е сензация, защото това са и хора, които не се интересуват от волейбол. Славия и Динамо Москва правят и невъзможното да спрат Матей, но няма как да се осъществят намеренията им. Само може да го вържат насила. Очаквам удари под кръста от Динамо, не знам защо го правят – всеки иска Матей, но руснаците и белите го правят и от добро и от лошо. Случи се какво ли не до момента. Късни и безполезни са тези им опити” коментира Стойчев от Тренто за Гонг.

Как се чувства Влади Николов в Италия и как ще му се отрази липсата от състава на националния отбор, чуйте още от Радо Стойчев . . .