Националният отбор на България по волейбол за мъже до 20 години заминава тази вечер за участие на Балканиада в албанската столица Тирана (6-10 септември).

Волейболистите, водени от селекционера Мартин Стоев, са в група "В" със Сърбия и Република Северна Македония. В другата група "А" са Турция, Косово и Албания. Българите започват турнира срещу Република Северна Македония на 6 септември от 18:30 часа, а на следващия ден по същото време се изправят срещу Сърбия.

"Подготовката мина нормално, но ни преследва някакъв малшанс", коментира Стоев пред официалния сайт на БФВ.

"Сполетяха ни поредица от здравословни проблеми, които се отразиха при формирането на състава. Поради контузии отпаднаха играчи, които можеше да пътуват в групата от 14 състезатели. Разпределителят Симеон Николов получи отлепване на сухожилие, централният блокировач Преслав Петков счупи пръст на първата тренировка, а другият централен Виктор Бодуров разкъса връзка на крака. Пътуваме с три либера, като единият ще го използвам за полеви играч. Ще използваме Балканиадата като един вид контролни срещи. Участват по-малко отбори, но традиционно Сърбия има много добра школа, а и напоследък Турция набира все повече скорост. Не сме срещали сърбите от две години, така че ще бъде много интересно да ги видим и да премерим сили преди Евроволей. След Балканиадата в Тирана пътуваме директно за Италия, където от 17 до 25 е Европейското първенство 2022. Преди старта на шампионата ще изиграем още две контроли с Франция."