Тази вечер на церемония в Младежкия театър "Николай Бинев" ще бъде обявено името на Мъж на годината 2010. Трима са номинираните за престижното отличие на Дарик. Волейболистът Матей Казийски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и вицепремиерът Цветан Цветанов. 25 дни се гласуваше за тях в официалния сайт на конкурса manoftheyear.bg. 16636 души се включиха в допитването, а как са разпределени гласовете им ще стане ясно след часове.

Преди 12 месеца волейболистът Матей Казийски зае десетото място в класацията Мъж на годината, а министърът на вътрешните работи Цветанов Цветанов, който пак беше сред номинираните за отличието, остана втори, изпреварен от футболиста Димитър Бербатов. За министър Росен Плевнелиев участието в състезанието тази година е дебют.

Програмният директор на Дарик Константин Вълков: "Единственият жокер за победителя, който мога да дам е, че той ще получи по необичаен начин своята награда от един много известен господин, който не говори български".

На церемонията в Младежки театър Дарик ще обяви и при коя дама отива традиционното отличие "Мис Тв чар". Ще бъдат раздадени и три допълнителни награди. Едната от тях е за "Постижение на годината", другите са "Обикновен герой" и "Легенда".

Колегата от Дарик Драгомир Симеонов ще е водещ на церемонията Мъж на годината, която ще се излъчи от 22:00 часа по БНТ1 - основен медиен партньор на събитието.

Мъж на годината 2010

Близо 120 журналисти от София и страната направиха своите предложения за номинации за Мъж на годината 2010. Те включиха в личните си класации имената на 93-ма мъже и 3 жени. Дамите са министърът на правосъдието Маргарита Попова, бившият министър на здравеопазването Анна-Мария Борисова и еврокомисар Кристалина Георгиева.

На базата на журналистическите гласове в челната тройка попаднаха волейболистът Матей Казийски, министърът на регионалното развитие и благоустройството Росен Плевнелиев и вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов. За номинираните за Мъж на годината се гласуваше онлайн в продължение на 25 дни – от 2 ноември до 26 ноември (включително).

Останалите мъже в класацията

Отново на базата на журналистическите предложения за номинации за Мъж на годината беше оформена класацията от четвърто до десето място. В списъка са футболистът Димитър Бербатов (4), отец Иван от Нови хан, който помага на останали без покрив над главата си хора (5), министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов (6), звездата от сериала "Стъклен дом" Калин Врачански (7), режисьорът на "Мисия Лондон" Димитър Митовски (8). Девети е министърът на външните работи Николай Младенов, а десети колегата му Симеон Дянков. За вицепремиера това е второ поредно присъствие в ТОП 10 на престижната класация. През 2009 г. обаче той остана четвърти в крайното класиране. Всичко за историята на конкурса Мъж на годината 2010 можете да откриетеТУК