Волейболистките на Спартак ИНТЕРКОМ ГРУП играят във Варна срещу Марицав мач от четвъртия кръг на волейболния шампионат при жените в 17 часа днес.

Пловдивчанки бяха най - активният отбор на трансферния пазар тазигодина. Отборът заяви шампионски амбиции още преди началото нашампионата и след първите три изиграни кръга e с пълен актив от точки.За Марица всичко друго освен шампионска титла тази година ще е равносилно на провал.

На другия полюс е отборът на варненки - засега няма трансферни „бомби” в отбора. И през тази година се залага на ядрото от миналата, като в отбора се налагат състезателки от школата.Новите имена извън тези от школата са две състезателки без игрови опит (родени през 1990 година), но с перспектива за развитие.

Коментарът на треньорката на варненки Кремена Трифонова преди този мач: „Не очаквам нещо конкретно от този мач. В такива мачове ние няма какво да губим, защото трупаме опит и самочувствие. Като титуляри започват състезателки на възраст 16 и 18 години. "Старите пушки" в отбора са на "преклонната възраст" от 19 и 20 години. Реалният фаворит в този мач е отборът от Пловдив. Марица гради този отбор през последните пет години и едва миналата година се видя резултата от този труд - четвърто място в шампионата. Към ядрото от миналата година привлякоха свои собствени кадри и за мен са най - балансираният отбор в групата”.