След 10 години професионална волейболна кариера в чужбина Росица Янева е решила да се откаже. Красивата българка за втори сезон е състезателка на гръцкия Анатоля, тим, който ще се окаже последен за нея. Гонг я потърси след като разбра за поредните й професионални снимки. Винаги усмихнатата ни състезателка, която е носила екипите на италианските Коридония, Модена и Рома, турския Газиантеп, румънския Динамо (Букурещ), испанския Мурсия и полския БКС Алупроф (Биелско бяла) преди да отиде в Гърция, вече мисли за семейство, сватба и да бъде майка.

29-годишната бивша националка Янева сподели пред Гонг: „Мисля тази година да ми бъде последна в зала! След това ще се ориентирам към плажния волейбол, защото май той повече ме влече! Имам желание да играя на пясъка, но все още си нямам двойка. Имам големи мечти, но първо трябва да видя до къде са ми възможностите! Гледам реално на себе си, знам къде съм, какво мога и не искам да се надхвърлям и отсега да казвам, че мога да стигна до Олимпиада. Искам обаче да се пробвам и да видя до къде мога да стигна!”.

Освен нови амбиции на плажа, Роси гледа сериозно на семейството и майчинството защото както казва : „До сега спортът ми даваше голяма емоция, но това да бъдеш майка е много повече и по-емоционално! Да бъдеш майка не може да се сравнява с някакъв си медал! Ще се откажа защото мисля, че има много по-важни и ценностни неща от волейбола! Малко съм се изморила след 10 години навън сама. Плюс това открих най-добрия мъж на света! Влюбена съм! Сега съм си поставила други цели и идеи”.

Поинтересувахме се и евентуално кога ще видим Роси Янева като булка, а отговорът й бе: „Евентуално следващото лято ще уведомя за голямото парти и събитие като сватба и т.н., но във facebook!”

Не веднъж 29-годишната чаровница се е изявявала като фотомодел, а резултатите винаги са впечатляващи. Гонг се сдоби и с последните й снимки. Самата волейболистка пък ни разказа любопитни моменти: „ Новата фотосесия стана съвсем случайно. Моя съотборничка в Анатоля е професионална гримьорка и направихме снимките, за да влязат в нейния бук. Фотосесията беше забавление за мен, но доста изнервяща за фотографа, който се опитваше да ми изправи гърбицата, да ми скрие бицепсите, ръцете ми му били дълги. Не мога да кажа, че имам толкова голям опит пред фотообектива защото спортът ни е оформил като мъжкарани! Сега фотографът ми казваше „Малко по-страстно, малко по-секси . . .”, а аз самата съм далеч от тези неща”.

 

На насоките на приятелките й за една по-разсъблечена фотосесия, Роси предаде: „С моята физика съм далеч от такава! Едва ли ще привлека много погледи затова няма да има такива разсъблечени снимки!”

Освен за фотосесията и бъдещите й семейни планове разпитахме Янева какво се случва с нея и клуба й в Гърция, страна в която има доста проблеми. Ето и нейния разказ: „Много съм доволна от отбора ми Анатоля въпреки малкия бюджет. Вече втора година съм в този солунски клуб, имаме много добра селекция, страхотен колектив. Искрено се надявам да стигнем до финалната фаза на гръцкото първенство! Засега вървим добре, но президентът ни има по-големи изисквания и сме малко под натиск. Аз вярвам, че ще завършим добре. Предпочетох да остана за втори сезон в този отбор защото хората и финансите са наистина сигурно с оглед ситуацията в Гърция. Обещаните ни пари ги има, не се притеснявам, че няма да си получа заплатите, а имаме и стабилни спонсори.”