ЦСКА взе вечното дерби, след като би Левски волей с категоричното 3:0 гейма и то в трите части с по 25:16. Дори фолклорен ансамбъл „Люлин” не помогна сините да намерят духа си, което накара и треньорът им Георги Петров след загубата да им чете конско не в съблекалнята, а на полето.

Въпреки отсъствието в залата на Теодор Салпаров и Владислав Александров, ЦСКА нямаше никакви проблеми във вечното дерби. Играчите на болния Александър Попов имаха убедителна преднина във всяка една от частите.

На почивките между отделните геймове фолклорен ансамбъл „Люлин” представите на зрителите в пълната зала част от програмата си с хора.

Левски волей само веднъж успя да поведе в мача и то бе след първото разиграване за 1:0 точки. Веднага след това ЦСКА взе инициативата и дръпна с 8:5, 16:9, 19:10. Капитанът на сините Георги Братоев пак се разтегна и почувства нови болки в бедрото, което накара да бъде сменен от Стефан Стоянов. Авансът на червените от 9 точки се запази и те взеха първия гейм с 25:16 точки.

И във втората част армейците от началото натрупаха преднина (8:3, 16:7, 18:9), Братоев за кратко се върна на полето, а публиката въодушевено пък проследи сблъсъка на фамилия Кьосев. За ЦСКА цял мач игра синът на Борислав Кьосев – Велизар, а като резерва за Левски пък влизаше племенникът на най-титулуваният ни волейболист – Златко, който се разписа за 24:16, но шампионите взеха и тази част с 25:16.

Третият гейм бе още по-лесен за Николай Иванов и компания, като след 5:1, първото техническо прекъсване доиде при 8:2, след това се стигна до 10:3, 13:5, 16:8. Въпреки че изпусна първия си мач-бол ЦСКА спази традицията от първите две части и взе третият гейм с 25:16.

По 11 точки за победата на ЦСКА записаха Ивайло Стефанов и Велизар Кьосев, 10 направи Евгени Иванов, а 8 – Имилиан Мирчев. За Лески Александър Симеонов стигна до 12 точки, а по 6 Денис Чавдаров и Иван Дамянов.

Поредицата от грешки и липса на дух дори и във вечното дерби накара Георги Петров след мача да заяви: „Боли ме, че нямахме дух и сърце! Искам шампионски стил на игра и дух, но го нямаме. Аз щях да играя по-добре от някои момчета на полето”. След това синият треньор събра играчите си в залата и из чете конско,и изтъквайки именно това, което каза и пред медиите.

Това бе 8-ма победа на ЦСКА в първенството, а за Левски – 5-та загуба.

СНИМКИ: Насред хорото ЦСКА отнесе бездушния Левски

СНИМКИ: Насред хорото ЦСКА отнесе бездушния Левски

СНИМКИ: Насред хорото ЦСКА отнесе бездушния Левски