Три факта провлякоха вниманието през заключителните минути на турнира за Купа Пирин.

Първата е традиционна – Пламен Константинов не може да напусне волейболната зала веднага след мач. Гибона остава поне още 20-30 минути, за да зарадва поне част от привържениците си с внимание – автографи, снимки, поздравления. Дори баща му Георги Константинов по едно време се отчая колко време трябва да чака сина си. Този път обаче освен фенове, Гибона трябваше да се снима и с противници от последните три дни. Волейболисти на БЕЕМ и Цървена звезда искаха да се щракнат с него за спомен.

В залата се очакваше да присъства Младен Младенов, но след края на последния мач се разбра, че бившият играч на Марек Юнион Ивкони, който ще бъде на проби при Стоян Стоев в иранския БЕЕМ, е катастрофирал на пък за надпреварата. Волейболистът е добре, като вследствие на инцидента има само материални щети на автомобила.

Волейболът за порен път доказа, че обединява и може да носи дивиденти. Факт е, че за първи път у нас дойде клуб от Иран да играе волейбол и това е БЕЕМ Мазандаран от град Бабол. Селекцията водена от Стоян Стоев, с Евгени Иванов и Иван Тасев в редиците, лично президентът на тима бе в Разлог със семейството си. Босът, обаче сключи добра бизнес сделка покрай случващото се на полето. Иранецът има офиси в Дубай и вече парафира споразумение с босовете на ВК Пирин Балканстрой. Спонсорите и президентът на българския тим ще строят в Дубай. Така освен качествен участник на турнира, добър противник в две контроли, братята Калоянови и Йордан Каназирев спечелиха и правото да изграждат сгради и в Дубай.