Борислав Кьосев проведе първия за 2011 година час по физическо възпитание на учениците от 11 „б” клас в 134 СОУ „Димчо Дебелянов”- София, с преподаване на иврит и английски език. Волейболната легенда подкрепи Националната кампания на МФВС „Аз обичам спорта”, в която за втора година се включват редица спортни звезди. Той разкри на децата основните техники и правила на волейболната игра, след което под негово наставление те изиграха една среща.

„Горд съм, че съм поканен да участвам в тази кампания, за да покажа на тези момичета и момчета, това, което аз мога, да им предам моята воля и желание за спорт. Много съм доволен, защото с този час се върнах в моето детство. Така започнах и аз с големия спорт – в училище. Сега настилката на игрището е модерна, а ние играехме на сгурия, но любовта към спорта, любовта да играеш, ме доведоха и днес отново тук. Големите личности и съвременните инициативи, като тази могат да спасят това поколение, което седи по 24 часа пред компютрите. Съгласен съм, че това е модерно, но трябва да се ограничи. Трябва да има повече часове по спорт, за да може децата да наваксат загубеното като физическа подготовка”, каза разпалено сред часа Кьосев.

Единадесетокласниците също останаха много доволни от известния си учител и го изпратиха със аплодисменти и скандиране „Боре! Боре! Боре!”.

От името на МФВС волейболният спец подари на училището спортни пособия - комплекти за тенис на маса и бадминтон, топки за волейбол, футбол, баскетбол и гимнастика.