210-сантиметровата ни волейболна легенда Любо Ганев очаква с тръпка четвъртия филм със свое участие. 42-годишният русенец дебютира на големия екран във филма „Испанска муха”, през 2005-та засне екшън сцени в „Механикът”, последва участието му в „Рин тин тин”, а скоро отново ще си партнира с Долф Лундгрен.

Запомнящи бяха сцените на Любо в „Механикът” – най-ръстовият актьор в екшъна бе охрана на руски мафиот, с автомат в ръка, поразяващ „добрите”, но след изпразването на няколко пълнителя, героят на Ганев бе застрелян . . . в слабините.

„Умрях си безславно. Виках ааа, оооо, иииии. Без дубльор. Беше много атрактивно, с Калашников в ръка, но при мен той беше като детска играчка. Снимането ме кара да се чувствам много по-различно. В „Рин Тин тин”, който е филм за Първата световна война бях голям войник, но с кратка сцена. Очаквам четвъртия си филм заради тръпката, предстои ми нова екшън сцена с Долф. По време на снимките на „Механикът” с него се смяхме, как когато бях в Италия и бе излязъл Роки 4 с него, ме караха го имитирам как казва „Ще те спукам от бой”. Киното и екшъните са голямо преживяване, научаваш много неща. Играем винаги с незаредено оръжие. Нямам дубльор при каскадите и с костюми по поръчка. Харесвам филми с Арнолд Шварценегер и Силвестър Сталоун, такива където ходиш, стреляш и убиваш няколкостотин човека и оставаш жив. Това е моят жанр!” сподели пред Гонг петкратният шампион с ВК ЦСКА у нас Любо Ганев.