Със скандал протече отчетно-изборното събрание на волейболен клуб Локомотив Пд. Охраната, поставена от досегашния президент на клуба Любомир Герасимов, не допусна до залата трима от членовете на УС – Затко Баев, Михаил Михайлов, Стоян Самунев и четирима учредители на дружеството – Каспар Симеонов, Стефан Милев, Леонид Леонидов и полк. Стойчо Дойчев.

От днес за нов президент на клуба е избран Сергей Стойков - собственик на фирма „Стройкомерс”. Дружеството спонсорира клуба от февруари.

„Събранието не е легитимно. Утре ще бъде подадена жалба в съда. В документите ще бъдат описани всички нарушения, които са извършени на събранието. Нас не ни допуснаха до залата, тъй като бяхме подготвили много неудобни въпроси към старото ръководство” заяви сребърният медалист от олимпиадата в Москва Каспар Симеонов.

Новият президент на клуба е поел ангажимент отборът да заиграе отново в Националната волейболна лига. Освен това ще бъде направен и основен ремонт на зала „Строител”, за да може волейболът да се върне в залата дори и през зимата. Според предварителните намерения ще бъде направена сериозна селекция, включваща и чужденци, а от сегашния тим няма да бъдат продавани играчи.