Големият син на министъра на физическото възпитание и спорта Свилен Нейков и олимпийската ни шампионка по гребане Румяна Нейкова – Емил не е тръгнал по стъпките на родителите си, а вече тренира волейбол. Гонг научи, че 9-годишният малчуган, който е изкарал доста години покрай гребните канали по време на тренировките на мама, вече е част от школата на ЦСКА. На тренировките в зала „Армеец” дори го води баща му.

Относно зала „Армеец”, която е в района на поделението на 4-ти километър, червените отдавна искат да вземат да стопанисват дългосрочно. От ЦСКА се надяват съоръжението, в което са направили сериозен ремонт, да бъде вписано като спортен обект.

Ето какво още разказа пред Гонг шефката на женско направление на БФВолейбол и на ВК ЦСКА Верка Николова за Емил Нейков, останалите деца и зала „Армеец”:

„Зала Армеец” ми е много на сърце, защото там тренират 8 отбора. Изчакваме с Министерство на отборната да сключим договор може би до края на годината за дългогодишно ползване.

Направихме много добър ремонт, променихме доста съблекалните, антретата и вратите. В момента сменяме осветлението и ще слагаме климатици, които са за промишлени цели. Това е да не страдат децата и треньорите като миналата година, когато преустановихме тренировките за месец на подготвителните групи като внезапно ни спря парното поради различни причини.

Треньорите доста помагат в самия ремонт и проявяват изключително разбиране. Те са направили чудеса! Сигурна съм, че залата ни ще бъде приятна и топла за работа.

Последните години се радваме на изключително голям интерес към волейбола! Имаме изключително много деца, даже такива, които са родени 2000-2001 година и родителите искат да ги записват. Имаме и групи за масов волейбол, които позволяват отлична селекция на близките региони.

Последните две години не треньорите ходят по училищата да търсят деца, които да тренират волейбол, а сега родители идват сами да записват децата си! Сред тези малчугани е и детето на спoртния ни министър Свилен Нейков. Бях приятно изненадана, защото знаем, че това е най-славното ни семейство на гребци. Много ми стана приятно, когато видях как министър Нейков доведе сина си в нашата волейболна зала „Армеец” да тренира. Надявам се, че с това, че министърът ще идва по-често да вижда детето си, ще вижда при какви условия работи волейболът и ще има по-успешна подкрепа. Имаме и деца на доста военни – около 50-60 деца на хора от Министерство на отбраната. Имаме и родител от Министерство на транспорта, които също с голямо желание идва и води детето си. При нас е важно, че когато идват тези родители, идват с желанието децата им да тренират волейбол, с нагласата да помогнат за всяко едно нещо, разбират трудностите и винаги ни подават ръка при какъвто и да е проблем.