Новият селекционер на мъжкия ни национален отбор по волейбол Силвано Прандиидва ву насда гледа наживо седемте мача от турнира за Купата на България в Пазарджик, научи Гонг.

Професора само веднъж бе у нас и то само за няколко часа при подписването на договора си с БФВ на 21 октомври 2008 година и сега ще предприеме първото си по-дълго посещение, при което ще може да се запознае с 13-те си избраници част от Национална волейболна лига или петимата вече прибрали след завършване на първенствата, в които играха в чужбина.

„Има реален вариант Силвано Пранди да дойде в България и по-точно в Пазарджик, за да гледа Купата на България. В момента се обмислят различни детайли и до няколко дни ще се знае дали идва или не” заяви за Гонг менажерът на националния ни отбор Евгени Генчев.

От родната федерация 100% потвърдиха посещението на селекционера от 30 април до 2 май.

В събота вечерта сезонът на Пранди начело на клуба му Кунео приключи, след като бе елиминиран от Тренто на ½-финалите в Серия А1. Италианският специалист сподели, че няма да остане треньор на Кунео и вече е свободен да се заеме изцяло с работата си в българския национален отбор.

Генчев обяви, че 19-те имена за Световната лига ще бъдат обявени на 30 април
В момента съставът е разширен и е от 22 играчи.

Националите в разширения състав на Пранди, които играят в България са: Светозар Иванов, Цветан Соколов, Теодор Салпаров, Иван Станев, Николай Николов, Иван Зарев, Красимир Гайдарски, Теодор Богданов, Николай Учиков, Стойко Ненчев, Владислав Иванов, Георги Братоев, Методи Ананиев.

Сезонът пък приключи за следните ни легионери: Пламен Константинов, Андрей Жеков, Тодор Алексиев, Данаил Милушев, Мирослав Градинаров.

Програма на Купата на България в зала „Васил Левски” в Пазарджик:

30 април – четвъртък- ¼-финали:
13:00 часа Левски Сиконко - Черно море
15:00 часа Марек Юнион Ивкони – Арда
17:00 часа ЛукОйл Нефтохимик - Пирин Балканстрой
19:00 часа ЦСКА – Монтана
теглене на жребии за ½-финалните двойки

01 май – петък – ½-финали:
Първи мач от 17:30 часа
Втори мач от 19:00 часа

02 май – събота:
17:30 часа – финал и награждаване