Волейболен клуб Левски Сиконко шокира с нов нелогичен ход преди плей-офите на първенството, като уволни треньора на мъжкия състав Найден Найденов. Причина вероятно за рокадата е от една страна първото място на основния опонент за титлата и Купата- ЦСКА, и двете поредни загуби от Арда/Кърджали/. Всъщност истинската битка във мъжкия ни волейбол този сезон предстои, въпросът е защо не бе даден шанс на Найден Найденов да изиграе картите си докрай, след като за сравнение миналата година неговия предшественик бе докарал отбора до пълен крах и жалко присъствие на терена. Въпреки това си изкара сезона докрай. Сигурно става въпрос за личен чар, за едни може, а за други- при първите симптоми на грешен ход- аут от играта. Много бързо се забрави и успеха в зала Универсиада на „Атаро клима”.

„Заварих разграден двор. Истински батак. Успях за времето, в което бях старши треньор да изградя колектив. Това беше основната ми задача, да ги науча да играят като отбор. Пожелавам успех на Брунко Илиев, има малко време, дано се справи с психологическата ситуация в тима. Концентрирам се изцяло върху работата си в националния тим. Оценявам шанса да работя с признат специалист като Силвано Пранди. Искам да се уча от него. Шокът си е шок, но животът продължава!”- философски разсъждава пред Гонг уволненият треньор на волейболистите от Левски Сиконко.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Найден Найденов е доказано име в този спорт, наследи разграден двор в Левски Сиконко, но е човек, който тепърва ще се доказва на волейболната сцена. Като треньор той направи много, най-вече в обединението на синия тим, дали на шефовете им харесало или не- който дава парите той поръчва за съжаление и музиката. Загубите от Арда са факт, но пък тима в сравнение с миналата година е далеч по-добре изглеждащ и в спортно- техническо отношение и чисто като отбор на терена.