Школата на Марица Пловдив записа историческо постижение за българския волейбол, след като състезателките на "жълто-сините" спечелиха титлите в трите възрастови категории при девойките и момичетата – старша възраст, младша възраст и момичета до 16 години. 

По този начин Марица постави рекорд в българския женски волейбол, като и трите шампионски отбора от школата на клуба стигнаха до отличията без нито една загуба. "Жълто-сините" имат възможност да спечелят и още един трофей през тази година, защото отборът на момичетата до 14 години също достигна до финалите на първенството в своята възрастова група.

До този момент нещо подобно се е случвало само веднъж, след като Левски завоюва три трофея в един сезон, но при младежите и момчетата. 

"Целта на Марица винаги е била да предоставя волейболни таланти от школата за първия отбор и през последните два сезона това е най-осезаемо. Това доказва, че школата работи правилно и надгражда сериозно с всяка една година. Още от най-малка детска възраст всички момичета се учат на шампионския манталитет на Марица и без проблем излизат и печелят титли, купи и медали.

Един от ключовите фактори за успехите е спортният директор на школата – Владимир Котев, който пое този пост от сезон 2017-2018 и ДЮШ успя да спечели в този период 12 шампионски титли. Марица е един от малкото волейболни отбори, които разполагат със спортен директор на школата, което е много важен пост за развитието на Академията.

Момичетата в школата се наслаждават на отлични условия, нещо, с което малко български отбори могат да се похвалят. Те тренират в две зали – зала Волейбол на Спортно училище "Васил Левски" и зала "Лаута", които бяха напълно обновени и освежени. Децата от могат да използват спортния ресторант в зала Лаута, където да се хранят. При гостувания извън Пловдив всички деца се придвижват с клубния автобус на Марица, който вози и женския отбор. За волейболистките, които живеят извън Пловдив са осигурени общежития в Спортно училище "Васил Левски", похвалиха се от волейболния клуб.

От 2018-а година насам школата на Марица е завоювала общо 12 титли в пет различни възрастови категории, където се играят национални финали.