Новата 2008 година стартира интересно за двата най-силни клуба в България. Оказва се, че шампионите от ЛукОйл Нефтохимик и вицешампионите от Левски Сиконко ще бъдат по едно и също време на лагер в Правец.

Бургазлии се събират на базата си на 4 януари и ще останат там да 12-ти, научи Гонг. Ден по-рано и ден по-късно пък ще бъде подготовката на сините в града на Тодор Живков. Мартин Стоев и компания отпътуват утре и ще тренират вече и със завърналия се в тима национал Тодор Алексиев до 13-ти януари.

Подготовката на двата тима на базата на ЛукОйл може да предложи и двустранни игри, а на 11 януари няма да могат да тренират следобед в залата, защото баскетболния шампион на България ЛукОйл Академик приема Ямбол в мач от мъжкото първенство.

Шампионът и носител на Купата на България по волейбол ЛукОйл Нефтохимик за разлика от Левски Сиконко ще се готви и за продължаващото си евроучастие. Момчетата на Северин Димитров днес очакват отговор от съперника си на 1/8-финалите на Челъндж къп – Ресовия (Жежов) точната дата, която поляците са избрали за първата среща – на 22, 23 или 24 януари в Жежов.

Мачовете от родната Суперлига при мъжете се подновява на 18-ти януари с третия кръг от мачовете в първата шестица, като ЛукОйл Нефтохимик приема Пирин (Разлог), Левски Сиконко гостува на Черно море във варна, а ЦСКА е домекин на Марек Юнион Ивкони.