Българският волейболен шампион и носител на Купата на България Лукойл Нефтохимик внесе вчера в централата на Българскато Федерация по Волейбол необходимите документи за картотекиране на състезатели за участието на отбора в тазгодишното издание на Challenge Cup. Днес формулярите, подписани и подпечатани от клуба и федерацията, ще заминат по пощата към централата на CEV в Люксембург.

12 състезатели ще имат право да представят бургаския тим в европейския клубен турнир Challenge Cup – центровете Стоян Самунев, Николай Николов и Любомир Йотов, разпределителите Иван Станев и Христо Енков, диагоналите Петър Христов и Венелин Кадънков, посрещачите Мартин Пенев, Андрей Николов и Добромир Иванов.

Сръбското попълнение Миомир Красич очаква международния си трансферен сертификат от сръбската федерация тези дни, за да бъде осъществено и неговото картотекиране в централата на CEV. В момента посрещачът е в родината си, където урежда всички необходими документи за трансфера си и картотекирането му в БФВ.

Старши треньорът Северин Димитров и всички останали състезатели се намират в Белмекен на подготовка, където ще останат до 25-ти август. След това отборът се завръща в Бургас, където ще продължи с тренировките, а от 13-ти септември заминава на турнир в Констанца.