Волейболният шампион на България при мъжете Марек Юнион Ивкони обяви целите си официално – запазване на титлата и поне 2 победи в Европа. Мениджърът на дупничани Людмил Найденов си пожела поне два успеха при дебюта на тима в Шампионската лига и каза, че заради кризата родното първенство пък ще е по-силно.

„Участвахме в три турнира преди старта на първенство и във всеки играехме все по-добре и по-добре. За началото на Суперлигата ще бъдем готови да покажем това, което можем. Достойно представяне в Шампионската лига за нас ще означава, че ще трябва да победим в няколко мача. Само с добра игра и без победи, не се получава. Да се надяваме да спечелим поне два мача, а в другите да играем достойно. Във волейбола за разлика от другите спортове, от Шампионската лига не се печелят пари. Ние обаче сме длъжни да дадем на младите ни момчета възможност и да видим дали могат да играят европейски волейбол. Не е правилно да си играем само тук и да си мислим, че сме големи играчи. Кризата направи така, че българският шампионат ще бъде по-оспорван! Това се дължи на факта, че много от добрите играчи и дори национали останаха у нас!“, коментира Людмил Найденов.

Наставникът на Марек Найден Найденов пък изрази задоволство от повишаване класата ни тима и запазването на българското присъствие. Според него във волейболната Суперлига през сезон 2012/2013 ще има седем равностойни отбора. „Тимът ни е от млади състезатели като предпочетохме да запазим българското присъствие. Привлякохме само Костадин Гаджанов. Целта ни е да запазим шампионската си титла и да се представим достойно в Шампионската лига. Искаме момчетата ни да усетят какво е да играеш европейски волейбол и това да им позволи да израснат като играчи. Наистина конкуренцията в родното първенство тази година ще бъде доста по-голяма. 7-8 тима са на едно ниво, ще има повече конкуренция и повече интересни мачове“, допълни треньорът на шампионите.