Ръководството на волейболния шампион и носител на Купата на България за този сезон ЛукОйл Нефтохимик подаде днес документи за участие в европейските клубни турнири през следващия сезон.

Документите потвърждават участието на тазгодишния шампион на България във втория по сила турнир – Cup 2, равняващ се на предишния турнир CEV CUP, където се съревновават 32 отбора от Европа.

Все още остава възможността ЛукОйл Нефтохимик да участва в Шампионска лига, ако някой от отборите се откаже. Това ще стане ясно до края на седмицата. Ако това не стане, „нефтохимиците” ще участват в CEV CUP. В зависимост от това в кой от двата турнира ще се съревновава отбора, ще се реши кога да се свикат състезателите в Бургас за подновяване на тренировките.

Документите за участие на ЛукОйл Нефтохимик в европейските клубни турнири бяха подадени в Българската федерация по волейбол един ден преди крайния срок. Сред документите са и такива за одобрение и лицензиране на бургаската зала „Младост” за провеждане на международни волейболни мачове.