Новият-стар волейболен шампион на България Марек Юнион Ивкони нямаше време да празнува четвъртия си пореден труимф в Суперлигата снощи. Играчите на Найден Найденов се прибраха в Дупница към 4 часа след полунощ след като надделяха в петия решителен мач над Добруджа 07 с 3:2 гейма в Добрич и спечелиха серията с 3:2 победи.

Уморени от срещата и емоциите в зала „Добротица”, Гьорги Гьоргиев и компания решиха да отложат празненствата за тази вечер, като Гонг научи, че волейболистите ще отпразнуват златните медали в една от най-елитните и посещавани столични дискотеки. Утре пък ще бъде традиционното честване на плащада в Дупница. Привечер пред Общината шампионите ще бъдат поздравени от градоначалниците и съгражданите си, като последните години именно на пиацата се извива и шампионското хоро, в което се включват и волейболистите, и треньорите, и дупнишките фенове на волейбола. Играчите на Марек Юнион Ивкони обаче няма да имат много време за почивка след празненствата защото още в понеделник им предстои нов мач.

След „почивните” сряда и четвъртък, в петък Найден Найденов ще събере отбора си на тренировка за поредното предизвикателство – Купата на България. На 20 април – понеделник шампионите ще срещнат Арда (Кърджали) в първи мач ог финалната фаза за трофея. Срещите от груповата фаза във финалния етап за Купата на България стартират в две групи в понеделник в Сливница и Добрич. Марек Юнион Ивкони са в Група Б заедно с Монтана, Нефтохимик 2010 и Арда и ще играят залата в Сливница, където домакинстват този сезон. В Група А един срещу друг ще се изправят Добруджа 07, Виктория Волей (Пловдив), Пирин (Разлог) и Левски Боол в Добрич. Мачовете за Купата на България са от 20 до 22 април, 23-ти ще бъде почивен, за да могат двата най-добри отбора от групата в Сливница да пътува за Добрич, където на 24 и 25 април ще се изиграят съответно ½-финалите и финалът за Купата на България.