Люта битка очаква феновете на волейбола на брега на Черно море. Шампионите от ЛукОйл Нефтохимик приемат Марек Юнион Ивкони в трети мач от полуфиналите на волейболното ни първенство. Шампионите и носители на Купата на България за миналия сезон са на път да сдадат титлата при загуби като домакини. Мачът ще се играе в баскетболната зала „Бойчо Брънзов”, а не в зала „Младост” от 18 часа. Рефер на сблъсъка между бургазлии и дупничани ще бъде Константин Тюфекчиев с помощник Борислав Поборников.

 

Ето какво се заканиха пред Гонг националът Николай Николов от ЛукОйл Нефтохимик и опитният боец на Марек Юнион Ивкони Найден Найденов:

 

Николай Николов: „Момчетата сме добре. Дано утре бием. Това е единствената ни възможност да продължим напред. Ще дадем всичко от себе си, въпреки че не играем в нашата си зала. Дано покажем добрата си игра. Зала „Бойчо Брънзов” е по-малка и по-тъмна като тази в Дупница. Таванът е по-нисък и може да попречи на посрещане и защита. В първите два мача и късмета до някъде ни изигра лоша шега. Моето желание е да играем пет мача с Марек. Не съм в цветуща форма, мога да играя и по-добър волейбол! По-силното първенство е в наш ущърб, но е по-интересно. Ако не успеем в шампионата, ще хвърлим всичко за Купата на България. Трябва да я спечелим. Дупничани трябва да си знаят, че няма да им бъде лесно, не сме се предали, въпреки че губим в серията”. 

 

Найден Найденов: „Мобилизацията ни е на най-високо ниво след двете тежки победи в Дупница. Отиваме с повдигнато настроение с цел за победа. В отбора ни има голямо израстване, което показваме от началото на първенството. Доказахме и показахме, че сме отбор който може и побеждава всички съперници. Още в началото на ½-финалите си казахме, че трябва да се борим с шампионите, които са доста опитен отбор. Ключът за двете ни победи бе, че психически издържахме. Бихме ги с физика и психика. С изключение на Иван Власев, който пътува до Бургас с нас, всички сме добре здравословно. Тази година той прави силен сезони и ще ни липсва много. Дано компенсираме неговото отсъствие. Няма какво да кажа на съперника, защото той знае всичко. Няма с какво да се изненадаме. И те имат своите амбиции, но предимството е за нас. По-малката зала може да се окаже добре и плюс за нас. важното е да ги отстраним, без знамение дали с 3:0, 3:1 или 3:2 победи. Не съм спирал да играе, последния дори почти цял мач. Винаги съм готов за игра. Волейболът е моето сърце. Може да не мога да ходя, но вътре в игрището се раздавам максимално. Аз съм винаги готов!”