„В ЛукОйл Нефтохимик няма да играят чужденци, ще залагаме само на български играчи”, заяви наставникът на тима направил златен дубъл във волейболна България този сезон Северин Димитров.

Той бе определен за Треньор №1 за месец април, а бургазлии за Отбор на месеца в анкетата на Прес-клуб България. За първи път от 2004 година клубен селекционер по волейбол бе отличен в тази категория.

„Искаме да запазим ядрото на състава, с което детронирахме Левски Сиконко и направихме златен дубъл. Желанието ни е още един сезон Николай Николов да бъде наш играч, след това да го трансферираме в Европа и да му вдигнем цената. Ще говорим да преподпишем за още една година с Васил Стоянов и Калин Василев. Искаме да върнем и Мартин Пенев. Разделяме се само с Цанко Цанков, който вероятно ще играе в Турция. Ще търсим 1-2 нови волейболисти, но само от България”, каза Северин Димитров.

ЛукОйл Нефтохимик стартира подготовката си за новия сезон на 15 юли, но при евентуално получаване на уайлд кард за Шампионската лига, тренировките ще започната по-рано.

„Шансовете ни да играе в Шампионската лига са нищожни, дори нулеви, защото се съмнявам някои от италианските тимове да се откаже. Ако ни се даде шанс ще се борим, в противен случай ще участваме във втория по сила турнир. Целите са добри резултати и игра. Тези момчета трябва да излязат в Европа!”, завърши старши треньорът на шампионите и носители на Купата на България по волейбол – мъже.