Селекционерът на женския национален отбор на България по волейбол Иван Сеферинов отдаде поражението от Германия с 2:3 в турнира от Гран при на натрупаната умора у момичетата му. В събота те надделяха отново в петгеймов трилър над Южна Корея и вторият такъв двубой изглежда им е дошъл в повече. 

"В събота срещу Корея направихме един петгеймов мач и той се отрази днес върху играта. За съжаление основни cъстезателки не успяха да влязат в такт с мача сега. Посрещането ни беше много лошо и това се отрази на резултата като цяло в този мач", заяви Сеферинов след двубоя и коментира целите пред отбора.

Драматична загуба от Германия за волейболистките ни

"Ясно е, че градим състав за Световните квалификации през август. Но с една сериозна подготовка, с включването на нови момичета, ще имаме отбор, който на никого няма да отстъпва. Тогава ще имаме равностойни посрещачки и равностойни нападателки. Днес например ахилесовата пета на отбора беше липсата на равностойни замени", сподели Сеферинов.

"Още преди започването на този турнир заявихме, че за нас не Гран При е приоритет, а Световната квалификация. Въпреки това, днес имахме огромното желание да постигнем победа и да зарадваме нашите фенове, но за съжаление не се получи", завърши българският селекционер.