„Загубихме зала „Армеец“. Загубихме малката зала “Армеец", за която толкова години се борихме със „София Тех Парк“, съобщи старши треньорът на волейболния ЦСКА Александър Попов.

„Това се случи по начин, по който не ни се искаше, но обстоятелствата са такива, че вече няколко месеца не можем да провеждаме заниманията си там. Имаме обачее надежди за бъдещето си“, добави Попов.

„Една от причините доброволно да се съгласим да освободим зала „Армеец“ бе, че в хода на разговорите излезе една хипотеза, че на това място, можем да направим чисто нова зала на ЦСКА“, разясни президентът на „червените“ Мариан Колев.

„Проведохме няколко срещи с „Тех Парк“ и с министерството на икономиката и си мислехме, че почти всичко е договорено. Трябваше да се проведе конкурс, но изведнъж за не знам кой път се смени ръководството на „Тех Парк“. Отидохме на среща с тях и се оказа, че вече не може да се направи зала. Предложиха ни алтернативно място (пак в района на „Тех Парк“), но това ни загуби едни 6 месеца. Сега започваме наново преговори, с различен проект, но ако до 1-2 месеца не финализираме сделката, ще потърсим нови парцели. Сигурно е обаче, че ще имаме нова и модерна зала, с което ще забравим проблемите преди всеки мач – как ще играем, къде ще играем, как ще съберем феновете и т.н. Силно се надявам в рамките на две календарни години да имаме повод за шампанско“, завърши Колев.

Алексдандър Попов коментира и предстоящото дерби с Левски от НВЛ, както и за трудния съперник в лицето на Белгород (Русия), който се падна на „червените“ за Купата на ЦЕВ.

„Въпреки че направихме много инвестиции, зала „Васил Симов“ остава без лиценз. След среща със СДВР бе взето решение, че публика ще има, но само на ЦСКА“, заяви Попов.

Двубоят между двата отбора ще бъде този петък от 18:30 часа в зала „Васил Симов“.

Билети за сблъсъка между „сини“ и „червени“ няма да се продават в деня на мача, а само в сряда и четвъртък.

Ценните пропуски ще бъдат общо 350 и от ръководството на ЦСКА апелират към бързото им закупуване от страна на привържениците на „армейците“, тъй като след изчерпването на количеството, билети няма да се продават.

„Падна ни се един от петте най-добри отбори в света и за нас ще бъде огромно предизвикателство да се изправим пред такова величие. Ние сме стъпили на краката си и знаем срещу какви имена ще се изправим. Въпреки това, ще се опитаме да дадем най-доброто от себе си и да бъдем максимално равностойни. Ние се различаваме с разум, защото един техен състезател, е колкото бюджета на нашия клуб. За нас ще бъде огромна чест, особено след всичко, което претърпяхме през последните 5-6 години. Аз съм сигурен, че нашите състезатели ще бъдат превъзбудени, но се надявам, че ще дадат всичко от себе си и в крайна сметка ще видим къде сме“, обобщи старши треньорът на „червените“. /БГНЕС