Най-важният човек във волейболния тим на ЦСКА и старши-треньор на мъжкия тим на “червените” Александър Попов бе представен като един от новите членове на комисията “Национална волейболна лига” към Българска федерация по волейбол.

“Цял живот, от структурирането на Лигата, което беше вече в далечната 2002 година, моят клуб и лично аз съм се борил за някои неща в спортния живот на България. Поради ред причини тези цели не са се реализирали. Аз мисля, че след случило се март месец, тоест след промяната в ръководството на федерацията, моите цели от преди 20 години имат реален шанс да се случат. Какво имам предвид? Винаги съм се борил за независимост на Лигата. Независимост на Лигата имам предвид в решенията и финансова. А какво имам предвид под независимост на решенията? Така или иначе взетите решения с консенсус между клубовете да бъдат закон за Федерацията, а не нещо, което Управителния съвет или председателят на УС може да променя. Това през годините винаги се е случвало под една или друга форма, но такава е била действителността. От тук нататък смятам, че бъдещите ни действия трябва да го очертаят. Що се касае до финансовата независимост имам предвид, че парите, които комисията намери трябва да се изразходват единствено и само от Лигата.

През годините също на няколко пъти не се е случвало точно така. Така че това са двата приоритета, за които аз съм се борил и се надявам да бъда гарант, че ще се случат. Не беше най-лесното ми решение да седна на тази маса, но така или иначе трябва да се променят тези неща. Само бъдещето ще покаже дали тези хубави думи ще станат реалност. Аз мисля, че в сегашната ситуация в българския волейбол е много по-лесно да се случат и ще работим за това”, заяви Александър Попов.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.