Старши треньорът на волейболния отбор на ЦСКА Александър Попов бе много доволен от своя отбор, въпреки загубата с 0:3 от Ираклис в дебюта на тима в Шампионската лига. Според специалиста „червените” са били по-добри от своя съперник през по-голямата част от двубоя.

„Не е важна загубата, представихме се добре с оглед на моментните непредвидени ситуации”, заяви Попов.

„Играхме като отбор в тежка ситуация. Благодарим на феновете. Тук не става въпрос за опит. Имахме няколко ситуациите, в които можехме да рискуваме, но за това участваме, за да се мерим със силните отбори. Играхме като равен с равен. В 3/4 от мача бяхме по-добрият отбор”.

„ЦСКА не може да се радва, когато загуби, но се радваме на играта, която показахме”, обясни спецът.

Относно контузия на звездата Рафаел Паскуал в областта на ахилеса, наставникът коментира: „Щом стъпва не е скъсан. Утре ще го проверим. Ако е такава тежка контузия ще е много жалко, той е човек, който ни трябва”.

„Според мен феновете бяха провокирани при суматохата през първия гейм, когато викат и се радват няма проблем. Благодарим им от цяло сърце. Рядко получаваме такава подкрепа в чужбина, това е гордост за нас. Това е и един от факторите, които ни помогнаха през първия гейм”.

„Предстои ни мача с Фенербахче във вторник. Дано контузията на Рафа не е сериозна. Не вярвам да се оправи за този мач, но ние имаме отбор, с който миналата година станахме шампиони”, допълни Попов.