Момчетата ни играха много самоотвержено, хвърляха се, помагаха си в тежки моменти и заслужено победихме. Направихме някои грешки във втория гейм, можехме да бием и без тайбрек. Съперникът не е в максимално състояние, и пак казвам, това не трябва да ни заблуждава - нито фенове и т.н. Но все пак е радост, за момчетата. Септември, когато направихме този отбор, половината бяха отхвърлени от другите отбори, но се доказаха, вече седем месеца. Това заяви треньорът на ЦСКА Александър Попов след победата над шампиона Хебър в дербито от Националната волейболна лига.

Пред собствена публика "червените" се наложиха след тайбрек и се върнаха на първото място в класирането. “Съжалявам, че беше толкова спокойна залата, не беше толкова шумно. Не се случва всеки ден да победим такъв отбор с такава селекция, успехи и т.н. Това е трудът на тези момчета. Изненадващо е да бием Хебър, да. Свикнахме те да падат, но това продължава да е изненада. Ние не можем да се заблудим от това. Влади Станков има перманентни проблеми с коляното, но сега се обостри проблемът. Не е тежко, но не можеше да продължи. Мачът с Левски със сигурност е по-специален за спортната общественост. Дори и за тези, които не се интересуват от волейбол. Ако победим ние, половин България ще бъде щастлива. Ние загубихме три мача в нашата зала, срещу добри противници и това тежеше. Левски ни надигра много категорично в нашата зала през първия полусезон, дано да култивираме емоциите. Имаме волейболни достойнства, имаме потенциала”, коментира Попов след успеха.

“Беше хубав мач, в който играхме добре. ЦСКА игра добре в най-важния момент, в петия гейм. Джулио Саби във втората атака на загрявката почувства проблем в рамото и физиотерапевтът ни каза да не го използваме. Аз също не очаквах всички тези загуби. Днес загубихме от първия в класирането, но вижда се подобрение в играта. Мислим напред и очакваме плейофите”, каза треньорът на Хебър Камило Плачи.